Garstlanden (Gramsbergen)

Woongebied Garstlanden ligt ten zuiden van Gramsbergen, tussen de spoorlijn Zwolle-Emmen en de bestaande bebouwing van Gramsbergen. Het woongebied is ruim opgezet, sluit goed aan op de bestaande bebouwing en past bij het groene, dorpse en landelijke karakter van Gramsbergen. Momenteel wordt gebouwd in Garstlanden IV.

Het oude en sfeervolle stadje Gramsbergen bestaat al sinds de dertiende eeuw. Vooral de ligging aan de Vecht heeft ongetwijfeld bijgedragen aan het ontstaan van Gramsbergen. Het stadje heeft zich de laatste jaren sterk ontwikkeld als prettige woonkern en heeft inmiddels ruim 3000 inwoners. Dit is mede te danken aan de gunstige ligging van Gramsbergen.

Gelukkig is het karakter van het stadje in het gezellige en sfeervolle centrum met al z’n voorzieningen goed bewaard gebleven. Dat maakt het bijzonder om er te wonen, bijvoorbeeld in Garstlanden.

Twee appartementencomplexen

In Garstlanden IV waren op twee plekken appartementengebouwen gepland. Het plan was om in de noordwesthoek van Garstlanden IV circa 20 sociale huurappartementen te bouwen. In de zuidoosthoek zouden koopappartementen of patio’s kunnen komen. Omwonenden hebben gereageerd op het plan en willen hun vrije uitzicht behouden. Om de vaart erin te houden en om te kunnen starten met de kavelverkoop, zijn deze locaties uit het bestemmingsplan gehaald. De beoogde locaties behouden de bestemming ‘uit te werken’.

Ruimtelijke plannen

In het stedenbouwkundig plan ziet u hoe de nieuwe woonwijk er ongeveer uit gaat zien. U kunt het plan onderaan de pagina downloaden.

Het bestemmingsplan dat de bouw van woningen mogelijk maakt is onherroepelijk. Bekijk het bestemmingsplan op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. U kunt op deze site zoeken op plannummer NL.IMRO.0160.0000BP00355-VG01.

De regels en uitgangspunten voor vorm en architectuur, het kleur- en materiaalgebruik van de gevels en de kleur van het dak staan in het beeldkwaliteitsplan (Garstlanden 4). Hierin staan ook aanwijzingen voor erfscheidingen, omdat deze het beeld van de buurt bepalen.

De welstandscommissie toetst uw bouwplan op deze regels. Dit doen zij als u de omgevingsvergunning aanvraagt.

Aanvragen nutsvoorziening

U vraagt zelf een nutsvoorziening aan. Zoals elektriciteit en water. Heeft uw nieuwe huis nog geen adres of postcode? Dan kunt u een voorlopige bouwaansluiting aanvragen. U geeft dan de meest dichtstbijzijnde postcode en huisnummer op. Bij de toevoeging van het huisnummer vult u in: nabij. U zet later zelf de voorlopige bouwaansluiting om naar permanente aansluiting.

U vraag een aansluiting aan op www.mijnaansluiting.nl. Hiervoor heeft u nodig:

  • Gegevens van de contactpersonen.
  • Welke aansluitingen u wilt. En welke capaciteit u nodig heeft.
  • Een plattegrond van het pand. Met daarop de plek van de meterkast.
  • De week waarin u de werkzaamheden bij voorkeur wilt laten uitvoeren.

Documenten

Het Woonteam is afwezig tot en met 5 januari 2025. We wensen u fijne feestdagen en een bouwend 2025!

Blijf op de hoogte

Heeft u interesse in een kavel? Of wilt u op de hoogte blijven? Neem dan contact op met het Woonteam via woonteam@hardenberg.nl of 14 0523. Op woensdagen zijn wij afwezig.