Zien en gezien worden tijdens fietsverlichtingscampagne ‘Light it up!’ in Hardenberg

vrijdag 24 november 2017 11:03

Fietsverlichtingscampagne ‘light it up’ van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid (ROV) Oost Nederland komt op 7 december naar Hardenberg. Tussen 18 en 21 uur staat het actie team bij de Action in Hardenberg om jonge fietsers te vertellen waarom goede fietsverlichting zo belangrijk is.

Voorkom gevaarlijke situaties
Het fietsen zonder goede fietsverlichting leidt vaak tot gevaarlijke situaties. Omdat je zelf minder goed ziet, maar vooral omdat anderen jou niet kunnen zien. Uit onderzoek blijkt dat het risico voor fietsers om slachtoffer te worden van een ongeval met zeker 20% afneemt bij goed werkende fietsverlichting.

Om jonge fietsers een extra handje te helpen met hun verlichting houdt ROV Oost Nederland ook dit najaar de ‘Light it up!’ campagne.

Kom jij ook langs?
Tijdens de actie op 7 december kun je jouw kapotte fietsverlichting laten vervangen. Werkt jouw fietsverlichting goed, dank krijg je een lot voor de speciale lichtloterij. Daarnaast word je uitgedaagd mee te doen aan de #lightitup challenge die bekende vlogger Gio Latooy is gestart.

Doe mee met de challenge en win een tablet
Deel een foto, video of berichtje waarop jij goed te zien bent in het donker met de hashtag #lightitup. Onder de leukste video’s of foto’s wordt een tablet verloot. Meer informatie, foto’s en uitleg van de challenge is te vinden op de Facebookpagina Overijsselveilig of op twitter via @lightitup2017.

Kijk op Hardenberg

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in de Dedemsvaartse Courant in de rubriek 'Kijk op Hardenberg'. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in de Dedemsvaartse Courant. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.