Zwembad De Kiefer tijdelijk gesloten

vrijdag 12 januari 2018 16:33

Zwembad De Kiefer in Dedemsvaart sluit voorlopig omwille van personeels- en publieksveiligheid. De Kiefer zoekt een definitieve oplossing en verwacht volgende week meer duidelijkheid te kunnen geven.

In december 2017 kwam een serie plafondplaten naar beneden, waarbij niemand gewond raakte. De constructie is in december direct verstevigd en zijn er maatregelen genomen in de rest van de zwemzaal.

Afgelopen dagen heeft het eerder aangekondigde vervolgonderzoek plaatsgevonden door een onafhankelijke deskundige. Uit dit onderzoek kwam naar voren dat er meerdere soortgelijke situaties zijn in meer of mindere vergaande staat. Omwille van personeels- en publieksveiligheid is besloten tot voorlopige sluiting tot er een definitieve oplossing is gevonden. 

Activiteiten
Deelnemers van (groeps)lessen worden zoveel mogelijk persoonlijk geïnformeerd. "Om de overlast voor de bezoekers zo veel mogelijk te beperken wordt er nu overlegd met de omliggende zwembaden om de activiteiten elders onder te brengen", aldus Yvor Seinen, manager zwembaden.

"Voorlopig vervallen alle activiteiten, maar in de loop van de volgende week verwachten we meer duidelijkheid te hebben. Ook voor de situatie op de langere termijn."

Kijk op Hardenberg

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in de Dedemsvaartse Courant in de rubriek 'Kijk op Hardenberg'. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in de Dedemsvaartse Courant. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.