Begroting gemeente

Elk jaar stelt de raad in november de begroting vast. Daar staat in wat de gemeente Hardenberg in het komende jaar gaat doen en wat dat kost.

Na afloop van elk jaar in juni worden de jaarstukken vastgesteld. Daarin kunt u lezen wat de gemeente Hardenberg heeft gedaan en wat het heeft gekost.

Tussentijds, in juni en in december, worden zogenaamde bestuursrapportages uitgebracht. In deze rapportages kunt u lezen hoe de gemeente er voor staat.

Begroting 2018: lagere lasten voor alle huishoudens

De gemeente Hardenberg staat er financieel goed voor. Dat blijkt uit de begroting voor 2018, die het college van B&W aan de gemeenteraad presenteert. Het college stelt daarom voor de lasten voor inwoners te verlagen. De begroting biedt ook ruimte om te investeren in het versterken van de economie, duurzaamheid, onderwijs en in vitaliteit van centra en het buitengebied.

Dit is de laatste begroting die het huidige college van B&W presenteert. In de begroting blikt het college dan ook terug op de afgelopen periode. Het college concludeert dat het collegeprogramma volledig is uitgevoerd of dat de voorbereidingen voor uitvoering zijn getroffen. De transitie in het sociaal domein is gelukt. De transformatie is in volle gang om te zorgen dat inwoners de juiste zorg en ondersteuning krijgen.

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Publieksdienst. U kunt hiervoor gebruikmaken van het digitale contactformulier.

Bel mij terug

Heeft u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen de gemeente Hardenberg? Meld u dan aan voor één van de nieuwsbrieven.