Gemeenteraadsverkiezingen 2018

Nederland gaat op 21 maart 2018 naar de stembus voor de gemeenteraadsverkiezingen. Door het uitbrengen van uw stem oefent u invloed uit op de besluiten die de gemeenteraad de komende vier jaar neemt. Op dezelfde dag kunt u ook uw stem uitbrengen voor het referendum over de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten.

Hoe kunt u stemmen

Elke inwoner uit de gemeente Hardenberg van 18 jaar of ouder ontvangt op of rond vrijdag 2 maart per post een stempas. Hiermee kunt u in elk stemlokaal in de gemeente uw stem uitbrengen.

Meer informatie

Stembureau's

Verspreid over de diverse kernen van de gemeente zijn op 21 maart 41 stembureau's beschikbaar. Met uw stempas beslist u zelf bij welk stemlokaal u stemt. 

Meer informatie

Deelnemende partijen

Aan de verkiezingen voor de gemeenteraad doen op 21 maart in totaal negen politieke partijen mee. Bekijk een overzicht van de deelnemende partijen en de volledige kandidatenlijsten.

Meer informatie

Referendum

Op 21 maart 2018 wordt ook het referendum gehouden over de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten, in de volksmond tapwet of sleepwet. Bij het referendum stemt u 'voor' of 'tegen'.

Meer informatie

Verkiezingsprogramma's

De belangrijkste standpunten van de negen deelnemende partijen zijn na te lezen in de verkiezingsprogramma's. Deze programma's zijn online beschikbaar.

Meer informatie

Lijsttrekkersdebat op 19 maart

Lijsttrekkers uit de gemeente Hardenberg gaan maandagavond 19 maart met elkaar in debat. Het lijsttrekkersdebat in theater De Voorveghter aan het Badhuisplein 3 in Hardenberg start om 19.30 uur.

Meer informatie