Verstopping riolering

Is het gemeentelijk riool verstopt? Geef dit dan aan ons door. Is het riool op uw eigen terrein verstopt? Dan moet u zelf zorgen voor ontstopping.

  • Is het riool verstopt? Controleer dan eerst het erfscheidingsputje. Staat er geen water in het putje? Dan zit de verstopping in uw eigen gedeelte van het riool. U moet dit dan zelf oplossen. U betaalt ook zelf de kosten voor ontstopping.
  • Staat er wel water in het putje? Dan is het gemeentelijk riool verstopt. Bel ons dan op telefoonnummer 14 0523. Wij laten de rioolverstopping oplossen. De kosten betalen wij ook.
  • U kunt ook zelf een bedrijf vragen om het erfscheidingsputje op te graven. Of u lost zelf de verstopping in het gemeentelijke deel op. Let op! U betaalt dan zelf de kosten.

Waar zit het erfscheidingsputje?

Bij een verstopping is het dus belangrijk om eerst in het erfscheidingsputje te kijken waar de verstopping zit. Het erfscheidingsputje zit meestal zo'n 50 centimeter binnen de erfscheidingsgrens en ongeveer 50 centimeter onder de grond.

Van de meeste huizen is er een tekening waarop de plek van het erfscheidingsputje staat. Is er van uw huis geen tekening? Dan weten we niet waar het putje zit. Staat het putje niet op een tekening maar heeft u het wel gevonden? Geef de plek dan aan ons door.

Drukriolering

Bij drukriolering (meestal in het buitengebied) voeren we huishoudelijk water af met kleine pompen. Is er een storing aan de pompinstallatie? Dan wordt dit via de computer aan ons doorgegeven. Maar soms brandt een rode lamp op de kast.

Brandt de rode lamp? Bel dan met Remondis: 088 250 28 00 om de storing op te laten lossen.

Voorkomen verstopping

Het is natuurlijk beter om ervoor te zorgen dat het riool niet verstopt raakt. Dit kan door het riool verstandig te gebruiken. Zorg dat er geen vaste stoffen in het riool komen. Denk aan textiel, kattengrit, luiers, maandverband of condooms. Ook vet (jus en vloeibaar frituurvet) en olie kunnen zorgen voor een verstopping.