11 vrije kavels te koop in woongebied Garstlanden IV in Gramsbergen

10 februari 2022

De gemeente geeft dit voorjaar 11 vrije kavels uit in woonwijk Garstlanden IV in Gramsbergen. Het gaat om 7 kavels voor een vrijstaande woning en 4 kavels voor een twee-onder-een-kapwoning. Belangstellenden kunnen zich vanaf donderdag 10 februari tot vrijdag 4 maart 12.00 uur inschrijven. Het inschrijfformulier staat op www.hardenberg.nl/garstlanden.

Woonwijk Garstlanden ligt ten zuiden van de Oostermaatsteeg in Gramsbergen. De wijk wordt verder uitgebreid met Garstlanden IV. In Garstlanden IV is in totaal ruimte voor ongeveer 150 nieuwe woningen. De woningen worden in drie fasen gebouwd. De meeste woningen in de eerste fase zijn al gebouwd of in aanbouw.

 

De wijk wordt verder uitgebreid richting De Hoge Esch. In de tweede fase is plek voor 29 nieuwe woningen. Een deel van de woningen kan door particulieren worden gebouwd. De gemeente geeft hiervoor vrije kavels uit.

 

Elf kavels in de tweede fase

 

In deze tweede fase van Garstlanden IV geeft de gemeente 11 vrije kavels uit. Particulieren kunnen hier zelf een woning (laten) bouwen.

 

Het gaat om:

 

  • 7 kavels voor een vrijstaande woning, kavelprijs: € 210 per vierkante meter exclusief 21% btw;
  • 4 kavels voor een twee-onder-een-kapwoning, kavelprijs: € 200 per vierkante meter exclusief 21% btw.

 

Inschrijven via het formulier tot 4 maart 2022

 

Inschrijven voor een kavel in de tweede fase van Garstlanden IV is vanaf 10 februari 2022 mogelijk via het inschrijfformulier op www.hardenberg.nl/garstlanden. Hier staat ook de verkavelingstekening en informatie over de inschrijfprocedure.

 

U kunt het inschrijfformulier ook opvragen bij het Woonteam door te bellen naar 14 0523 of door te mailen naar woonteam@hardenberg.nl.

 

De inschrijving sluit op 4 maart 2022 om 12.00 uur. Het volledig ingevulde inschrijfformulier moet dan bij de gemeente binnen zijn.

De loting en toewijzing van de kavels is gepland op maandagavond 7 maart 2022. Inschrijvers ontvangen hiervoor een uitnodiging.

 

Medebouwer nodig bij twee-onder-een-kapwoning

 

Belangstellenden die een twee-onder-een-kapwoning willen bouwen schrijven samen met een medebouwer als koppel in. Wie nog geen medebouwer heeft gevonden kan contact opnemen met het Woonteam. Mogelijk zijn er anderen die een medebouwer zoeken.

 

Woningbouw kan in de zomer starten

 

Het woongebied wordt dit voorjaar bouwrijp gemaakt. Als alles volgens planning verloopt, zijn de eerste kavels rond 1 juli 2022 bouwrijp. De bouw van woningen kan vanaf dan beginnen.

 

De overige kavels in deze tweede fase van Garstlanden IV zijn in handen van ontwikkelaars. Zij bouwen hier projectmatig nieuwe woningen.

 

De derde fase van Garstlanden IV is de plek waar nu de volkstuinen liggen. Hiervoor wordt nog een plan uitgewerkt.

 

Kijk voor meer informatie en het verkavelingsplan op www.hardenberg.nl/garstlanden.