13 vrije kavels te koop in woongebied ’t Refter in Sibculo

10 februari 2022

De gemeente geeft dit voorjaar 13 vrije kavels uit in woonwijk ’t Refter in Sibculo. Het gaat om 3 kavels voor een vrijstaande woning en 10 kavels voor een twee-onder-een-kapwoning. Belangstellenden kunnen zich vanaf donderdag 10 februari tot vrijdag 4 maart 12.00 uur inschrijven. Het inschrijfformulier staat op www.hardenberg.nl/kavels.

Woonwijk 't Refter ligt aan de noordwestkant van Sibculo. Tegenover de Plashofstraat en langs de Gemeenteweg. In 't Refter wordt gebouwd voor gezinnen, voor starters op de woningmarkt en voor ouderen. In de eerste fase van ’t Refter is plek voor 24 nieuwe woningen. Een deel van de woningen kan door particulieren worden gebouwd. De gemeente geeft hiervoor vrije kavels uit.

 

Dertien vrije kavels koop

 

De gemeente geeft 13 vrije kavels uit. Particulieren kunnen hier zelf een woning (laten) bouwen.

 

Het gaat om:

 

  • 3 kavels voor een vrijstaande woning, kavelprijs: € 185 per vierkante meter exclusief 21% btw;
  • 10 kavels voor een twee-onder-een-kapwoning, kavelprijs: € 195 per vierkante meter exclusief 21% btw.

 

Inschrijven via het formulier tot 4 maart 2022

 

Inschrijven voor een kavel in ‘t Refter is vanaf 10 februari 2022 mogelijk  via het inschrijfformulier op www.hardenberg.nl/kavels. Hier staat ook de verkavelingstekening en informatie over de inschrijfprocedure.

 

U kiunt het inschrijfformulier is ook opvragen bij het Woonteam door te bellen naar 14 0523 of door te mailen naar woonteam@hardenberg.nl.

 

De inschrijving sluit op 4 maart 2022 om 12.00 uur. Het volledig ingevulde inschrijfformulier moet dan bij de gemeente binnen zijn.De loting en toewijzing van de kavels is gepland op woensdagavond 9 maart 2022. Inschrijvers ontvangen hiervoor een uitnodiging.

 

Medebouwer nodig bij twee-onder-een-kapwoning

 

Belangstellenden die een twee-onder-een-kapwoning willen bouwen schrijven samen met een medebouwer als koppel in. Wie nog geen medebouwer heeft gevonden kan contact opnemen met het Woonteam. Mogelijk zijn er anderen die een medebouwer zoeken.

 

Woningbouw kan in de zomer starten

 

Het woongebied wordt dit voorjaar bouwrijp gemaakt. Als alles volgens planning verloopt, zijn de eerste kavels rond 1 juli 2022 bouwrijp. De bouw van woningen kan vanaf dan beginnen.

 

Vechtdal Wonen bouwt in ’t Refter een rij van 4 sociale huurwoningen. Ook worden er 5 rijwoningen voor senioren gebouwd. Twee kavels zijn in handen van een ontwikkelaar.

 

Kijk voor meer informatie en het verkavelingsplan op www.hardenberg.nl/kavels