De laatste maand voor het NK Tegelwippen

1 oktober 2024

Tegels eruit, planten erin. De laatste weken van het NK Tegelwippen zijn van start gegaan. Het kampioenschap loopt tot en met 31 oktober. De teller van de gemeente Hardenberg staat na drie inleverdagen op ruim 11.000 tegels. Zaterdag 26 oktober wordt er een laatste inleverdag georganiseerd. Onze inwoners kunnen dan gratis tegels inleveren en krijgen er in ruil een plantje voor terug.

Nu al 1000 vierkante meter tegels vervangen door groen

Wij zijn druk bezig met het vergroenen van onze gemeente. De gemeenteraad heeft extra geld beschikbaar gesteld om de komende jaren onze leefomgeving aan te passen. Groen in ruil voor tegels vermindert wateroverlast, zorgt voor verkoeling bij hitte en vergroot de biodiversiteit.In totaal zijn er dit jaar in de gemeente Hardenberg zo’n 11.700 tegels gewipt. Dit aantal staat gelijk aan een oppervlakte van meer dan 1000 vierkante meter! Naast meedoen aan het NK Tegelwippen kunt u ook gebruik maken van een groene subsidie of advies vragen aan een groencoach

Het najaar is het ideale plantseizoen

Wat veel mensen niet weten is dat de herfst het ideale seizoen is voor de aanplant en andere werkzaamheden in de tuin. Tijdens deze maanden is de bodem nog relatief warm, maar ook vochtig. Bovendien zijn planten in rust voor de winter. In de lente hoeven de wortels alleen nog maar uit te lopen om de plant te laten groeien en bloeien. Wilt u uw tuinafscheiding vergroenen? Het najaar is ook heel geschikt om een haag aan te planten. Het groen van de haag biedt verkoeling in de zomer en biedt schuilplaatsen en voedsel voor vogels en insecten.

Laatste inleverdag op zaterdag 26 oktober

Afgelopen jaar zijn er in de gemeente Hardenberg al drie inleverdagen geweest. Daar konden inwoners gratis tegels inleveren en kregen ze er een plantje voor terug. 

U heeft nog een laatste kans op zaterdag 26 oktober. Kom naar de gemeentewerf in Dedemsvaart, van 09.00-12.00 uur. Alle soorten en maten tegels of klinkers zijn welkom. Samen werken we aan een groene en gezonde leefomgeving! Graag vooraf aanmelden via onze website.