Een nieuw, groot insectenhotel voor Gramsbergen en Lutten

19 juli 2024

In april organiseerden wij een open dag. Bezoekers konden deze dag meehelpen met het vullen van twee grote insectenhotels. Maar ook hun stem achterlaten voor een plek om deze te plaatsen. Uit alle goede ideeën hebben wij twee locaties gekozen die heel geschikt zijn.

Collegafoto. Links het insectenhotel in Gramsbergen, waar de kinderen uit groep 5, wethouder Alwin te Rietstap, communicatieadviseur Lucienne Prenger en uitvoerder Maarten Vetker. Rechts het insectenhotel in Lutten met aan de linkerzijde Michel Jonkeren, John van den Hoven en Mélanie Kleinheerenbrink

De een in Lutten

Eén van de insectenhotels is in het park in Lutten geplaatst (dichtbij de Esdoornstraat). Samen met leden Michel Jonkeren, John van den Hoven en Mélanie Kleinheerenbrink bekeken we afgelopen week deze plek. Een mooie, groene locatie waar iedereen van kan genieten! En waar het plaatselijk belang trots op is.

De ander in Gramsbergen

De andere hebben we in Gramsbergen geplaatst, achter basisschool De Akker, in het gebied van Vechtrijk Gramsbergen. Afgelopen week is daar de laatste ruimte van het insectenhotels gevuld. Kinderen uit groep 5 en wethouder Alwin te Rietstap openden vervolgens het hotel. Ook de betrokken juffen en Stadsbelang Gramsbergen waren aanwezig.

Een plek waar natuur en onderwijs samenkomen

We zijn gestart in het klaslokaal. Hier kregen de kinderen een inspirerende les van Maarten Vetker (uitvoerder buitendienst) en Lucienne Prenger (communicatieadviseur). De kinderen kregen uitleg over wat biodiversiteit precies is. Waarom is het belangrijk? Wat doen wij als gemeente om de biodiversiteit te vergroten? En hoe helpt een insectenhotel daarbij? Daarna gingen we naar buiten en openden we het nieuwe, grote insectenhotel.

Nog meer biodiversiteit

Als afsluiting kregen alle aanwezige kinderen nog een zakje met bloemenmix mee voor thuis. Ook hebben we nog een aantal vogelhuisjes en vleermuiskasten achtergelaten voor op het schoolplein. Goed voor de biodiversiteit!