Er is al veel verbeterd rond de Kotermeerstal

30 juli 2024

We werken aan een plan voor meer recreatie rond de Kotermeerstal. Het gaat om recreatie met focus op natuureducatie en ruimte voor planten en dieren in combinatie met maatschappelijke activiteiten overdag. We hebben al het een en ander verbeterd rond de waterplas.

Een foto van de Kotermeerstal. Je ziet enkele jonge bomen op mooi groen gras. Iets verderop in beeld zie je een picknickbank. Helemaal achterin zijn enkele mensen te zien. Links in de foto zie je het strand en water.
  • De parkeerplaats bij de Oostwijk is verbeterd. Hier is nieuwe verharding aangebracht. De parkeervakken zijn duidelijker aangegeven met betonnen ‘varkensruggen’.
  • We hebben het groen en het zandstrand onder handen genomen. Het ligt er weer netjes bij. 
  • Op verschillende plekken staan nu picknickbanken. Verder zijn er grotere prullenbakken bijgeplaatst. 
  • Bezoekers kunnen gratis drinkwater tappen bij een watertappunt. Ook is de kiosk weer schoongemaakt en ingericht.
  • Half maart zijn bij de Kotermeerstal nieuwe bomen geplant. Hierdoor is het gebied al een stuk groener geworden. Ook zorgen de bomen voor meer schaduwplekken. 

Maatregelen om vandalisme tegen te gaan

Veel bezoekers en inwoners van Dedemsvaart zijn blij met de verbeteringen. Helaas hebben vandalen een paar weken geleden veel bomen vernield. We hebben de schade hersteld en bij de politie aangifte gedaan van de vernieling. Om vernielingen te voorkomen, nemen we de volgende maatregelen.

  • Na 23.00 uur is het verboden om op terrein rond de Kotermeerstal te zijn.
  • Er komt cameratoezicht om gemeentelijke eigendommen te bewaken. Daarbij houdt de gemeente rekening met de privacy van recreanten.
  • Politie en de boa’s houden extra toezicht.

Helpt u mee?

U kunt ook zelf helpen om de Kotermeerstal mooi te houden. Ziet u dat er iets vernield is? Of ervaart u overlast? Doe dan een melding: www.hardenberg.nl/melden.

Ziet u iets verdachts? Of bent u getuige van vandalisme? Bel dan de politie via 0900 8844

Het ontwikkelplan is eind dit jaar klaar

We werken verder aan het ontwikkelplan voor de Kotermeerstal. Hierin werken we de ideeën uit in concrete plannen. Dat doen we samen met inwoners en organisaties uit Dedemsvaart.

We streven er naar dat het ontwikkelplan nog dit jaar klaar is. Daarna leggen we het voor aan het college van B&W en de gemeenteraad. En vragen we ook om geld om het plan vanaf 2025 uit te voeren.