Gemeente Hardenberg in halve finale ‘Meest Toegankelijke Gemeente’

11 juli 2024

De gemeente Hardenberg is in de race voor de titel ‘Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland’. Met nog negen andere gemeenten hebben we de halve finale bereikt. Dat betekent dat we goede beoordelingen kregen over onze toegankelijkheid.

We doen het goed, maar we weten ook dat er dingen zijn die nog beter kunnen. We zijn blij met alle feedback die we kregen door deze verkiezing. Deze reacties van inwoners zijn waardevol voor ons. We zijn ook blij dat we bij de 10 meest toegankelijke gemeenten van Nederland horen. Dat betekent dat we met elkaar op de goede weg zijn!

Waarom deze verkiezing?

De VNG organiseert de verkiezing om meer aandacht te vragen voor toegankelijkheid. Dat is nodig: ongeveer 1 op de 5 Nederlanders heeft een beperking. En kan daardoor niet altijd meedoen in de samenleving.

Op naar de finale

Van 1 tot en met 30 september kunnen alle Nederlanders stemmen op een van de tien halvefinalisten. En daarmee aangeven welke gemeente zij het meest toegankelijk vinden. De drie gemeenten met de meeste stemmen gaan door naar de finale. Daarin worden ze beoordeeld door een vakjury. Hoe u kunt stemmen, leest u in september op onze website en op onze gemeentelijke informatiepagina in weekblad De Toren.