Het Heuveltjesbosbad blijft langer open

28 augustus 2024

Het Heuveltjesbosbad in Balkbrug sluit niet per 1 september. Het bad blijft de hele maand september nog open. Wel zijn de openingstijden aangepast.

Een maand langer open

De gemeente Hardenberg stimuleert haar inwoners graag om te bewegen en gezond te leven. Zwemmen draagt daaraan bij. Mede daarom blijft het Heuveltjesbosbad als proef een maand langer open. Het Heuveltjesbosbad is het grootste buitenzwembad in de gemeente Hardenberg. Daarom kan het effect van de proef hier goed worden gemeten. 

Ook voor abonnementhouders van de andere zwembaden

Inwoners die een abonnement hebben bij het Hattemattebad in Gramsbergen, zwembad Onder Ons in De Krim en zwembad De Bargn’s in Kloosterhaar hebben met dit abonnement in september ook toegang tot het Heuveltjesbosbad. 

Openingstijden afhankelijk van het weer

Wanneer het zwembad open is, hangt af van het weer. De openingstijden verschillen per dag. Elke ochtend is er de mogelijkheid om banen te zwemmen. De exacte openingstijden worden vermeld op de website. Afhankelijk van de weersverwachting kan besloten worden dat het bad eerder sluit of langer open blijft. Dat staat op de website en de sociale media van het zwembad: www.heuveltjesbosbad.nl 

Besluit openingstijden in de toekomst

De medewerkers van het zwembad zijn enthousiast over de verlengde openingstijd. Ze hopen dat veel mensen blijven zwemmen in september. De proef helpt ook om te kijken hoe lang het zwembad de volgende jaren open blijft. 

De geplande activiteiten op 1 september, waaronder het hondenzwemmen, gaan niet door.