Houd uw woning koel

30 juli 2024

Veel mensen genieten van de zon. Maar binnen in huis hebben we het liever niet te warm. Zeker niet ’s nachts. Gelukkig zijn er verschillende manieren om uw woning koel te houden tijdens warme dagen.

Houd de zon buiten

Zorg ervoor dat de warmte niet binnenkomt. Dit kan door het sluiten van gordijnen. Maar de zon buiten houden, is nog beter. Dit kan bijvoorbeeld met rolluiken of zonneschermen. Ook een schaduwdoek of boom zorgt ervoor dat er minder zonlicht binnenkomt.

Lucht ’s ochtends en ’s avonds

Tijdens warme dagen is het erg belangrijk om uw woning te luchten. Voor frisse lucht en om de warmte uit huis te krijgen. Lucht alleen als het buiten koeler is dan binnen. Dus in de ochtend, de avond en eventueel ‘s nachts.

Isoleren helpt ook tegen warmte

Met isolatie blijft uw woning warmer in de winter. Maar isolatie kan ook warmte buiten houden. Zeker goede dakisolatie helpt om uw woning langer te koel te houden.

Webinar Ventileren & Koelen

Wilt u meer informatie over koelen of isoleren? Bekijk dan het gratis webinar over ventileren en koelen van het project Energiezuinig & comfortabel wonen. Een energieadviseur vertelt in één uur welke maatregelen u kunt nemen om uw woning beter te koelen.

Bekijk het webinar