Inloopbijeenkomst over gaswinning uit gasveld Hardenberg

4 oktober 2024

Het ministerie van Klimaat en Groene Groei (KGG) organiseert op maandag 14 oktober een inloopbijeenkomst over gaswinning uit het gasveld Hardenberg.

Aanvraag aanleg

De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) heeft bij het ministerie van KGG een aanvraag ingediend voor een omgevingsvergunning voor de aanleg van een boorgat op de bestaande gaswinningslocatie Collendoornerveen-1. Na de boring ontstaat een nieuwe put, namelijk Collendoornerveen-2 (CLDV-2).

Verzoek wijziging

Daarnaast heeft de NAM heeft een verzoek ingediend om de bestaande gaswinning uit het gasveld Hardenberg te wijzigen. Deze wijziging gaat over de nieuwe put Collendoornerveen-2, waardoor de NAM meer en langer (tot en met 2035) gas uit dat gasveld kan winnen.

Inloopbijeenkomst

Op maandag 14 oktober tussen 17.00 en 20.00 uur is er een inloopbijeenkomst in Dorpshuis Lutten aan de Middenweg 3 te Lutten. Tijdens deze bijeenkomst zijn medewerkers van het ministerie van Klimaat en Groene Groei (KGG), de NAM, SodM en TNO aanwezig om vragen te beantwoorden over de aanvraag voor de omgevingsvergunning, het winningsplan, de ontwerpbesluiten en verschillende thema’s die rond gaswinning spelen.

Vooraf aanmelden is niet nodig.

Meer weten?

Lees verder op www.mijnbouwvergunningen.nl/hardenberg.