Deze nieuwbouwwijk is helemaal gebouwd volgens de principes van natuurinclusief bouwen. Bij natuurinclusief bouwen is het doel om de biodiversiteit te behouden en te versterken. Zo kan er meer balans ontstaan tussen mens en natuur. In Deventer zijn ze al heel wat jaren bezig met natuurinclusief bouwen. Zij hebben dus al veel geleerd hoe je dat het best kan doen. En wat je als gemeente goed moet regelen. Of wat bewoners zelf kunnen doen.
Tijdens het bezoek kregen de raadsleden informatie over de uitgangspunten en keuzes voor Steenbrugge. De heer Bosch, adviseur Ruimtelijke kwaliteit van het Oversticht en de heer Bos, stedenbouwkundige van de gemeente Deventer, vertelden hier meer over. Ook de positieve invloed van de omgeving op de gezondheid werd bevestigd. Tijdens een wandeling door de wijk konden de raadsleden het resultaat van de Deventer aanpak in het echt zien.
De gemeenteraad van Hardenberg wil dat er ook in de gemeente Hardenberg extra aandacht is voor de natuur bij woonwijken en bedrijventerreinen. Want zo is er een omgeving die goed is voor mensen én dieren en planten. De raad vindt dit belangrijk omdat er de komende jaren veel gebouwd gaat worden. Daarom is de raad bezig met het ontwikkelen van een Groene en Gezonde Maatlat. Dat is een methode om te meten hoe het is gesteld met die groene omgeving. En de juiste maatregelen te nemen.
Lees meer over de Groene & Gezonde Maatlat
Naar alle nieuwsberichten van de gemeenteraad