Integrale controle in bedrijfspand in Hardenberg

15 oktober 2024

Op vrijdag 11 oktober controleerde de gemeente Hardenberg samen met de Omgevingsdienst IJsselland en de politie een bedrijfspand. Er werd gecontroleerd of de ondernemingen in het pand zich houden aan de geldende wetten en regels. Er zijn geen overtredingen geconstateerd.

In het gecontroleerde bedrijfspand zitten meerdere ondernemingen. Tijdens de controle constateerde de gemeente geen overtredingen. Met de controle wil de gemeente meer zicht  krijgen op de activiteiten in het bedrijfspand. Ook wil de gemeente ondernemers bewust  maken van de risico's van (ondermijnende)criminaliteit.

Bedrijfspanden zijn aantrekkelijk voor criminelen

Bedrijfspanden liggen soms uit het zicht, maar hebben meestal wel goede toegangswegen. Dat maakt ze aantrekkelijk voor criminelen. Zij huren bijvoorbeeld een pand voor hun criminele activiteiten. Of ze maken gebruik van bedrijven in de bovenwereld voor hun illegale activiteiten in de onderwereld. Met deze controle werken gemeente, Omgevingsdienst en de politie aan de veiligheid en leefbaarheid in onze gemeente. 

Meld (vermoedens van) illegale activiteiten

Ook u kunt helpen ondermijnende criminaliteit tegen te gaan. Vermoed u dat er illegale activiteiten in uw omgeving gebeuren of heeft u het idee dat er iets niet klopt? Meld dit dan! Dat kan op verschillende manieren:

Themaweek Veilig IJsselland

Van 7 t/m 13 oktober 2024 besteedden IJssellandse gemeenten aandacht aan het voorkomen en signaleren van criminaliteit. Dat deden ze samen met politie, Openbaar Ministerie, Belastingdienst, omgevingsdiensten, provincie en RIEC.