• Home
  • Nieuwsoverzicht
  • Met deze simpele tips gaat de accu van uw elektrische fiets of scooter langer mee en verkleint u de kans op brand!

Met deze simpele tips gaat de accu van uw elektrische fiets of scooter langer mee en verkleint u de kans op brand!

15 oktober 2024

Eén op de drie Nederlanders gebruikt een e-bike. In ons land worden sinds 2022 jaarlijks meer e-bikes verkocht dan ‘normale’ fietsen. Je kunt dus zeggen dat elektrische fietsen populair zijn. Dat geldt ook voor elektrische scooters, brommers, scootmobiels en hoverboards.

U wilt zo lang mogelijk blijven genieten van uw elektrische fiets. Door de accu op de juiste manier op te laden gaat deze minder snel kapot. En heel belangrijk, u verkleint de kans op brand.  

Volg daarom deze simpele tips om uw accu veilig te laden:

  1. Gebruik altijd de originele lader van uw accu. Namaakladers kunnen de accu van uw e-bike of e-scooter beschadigen. Daarnaast kan een goedkope alternatieve lader zorgen voor kortsluiting. Hierdoor kan brand ontstaan.
  2. Laad uw accu zo veel mogelijk op als u erbij in de buurt bent. Mocht de accu oververhit raken, dan kunt u snel de lader van de stroom afhalen. Is de accu toch oververhit geraakt? Neem voordat u uw e-bike of e-scooter weer gebruikt contact op met uw fietsspecialist. Die kan zien of uw accu is beschadigd.
  3. Hang een rookmelder op de plek waar u uw accu oplaadt. U wordt dan direct gewaarschuwd als er iets fout gaat tijdens het laden.
  4. Leg uw accu tijdens het opladen altijd op een vlakke en stabiele ondergrond. Zorg er ook voor dat er niets op of onder de accu ligt wat in brand kan vliegen.
  5. Is uw accu aan vervanging toe? Lever uw oude accu dan in bij de milieustraat in uw gemeente. Inleveren bij de fietswinkel in de buurt is ook mogelijk. Zij kunnen u ook adviseren over een nieuwe accu. 

Meer tips voor veilig opladen 

Wilt u meer tips en informatie over het veilig laden van uw accu? Kijk op www.iklaadaccuraat.nl.