Oudercursus ‘Help, mijn kind kan niet zonder!’

4 januari 2022

Op 18 januari start de gratis oudercursus ‘Help, mijn kind kan niet zonder!’. Deze cursus is voor ouders en opvoeders met kinderen tussen de 12 en 23 jaar die problematisch alcohol drinken, drugs gebruiken, te veel gamen of gokken.

Veel ouders met kinderen met een middelenprobleem voelen zich machteloos. Ze hebben vaak het gevoel het gedrag van hun kind niet bij te kunnen sturen. Dit kost veel energie, slapeloze nachten en lijkt nauwelijks iets op te leveren. De oudercursus ‘Help mijn kind kan niet zonder!’ van Tactus helpt ouders en opvoeders om weer controle te krijgen in het gezin en zich minder machteloos te voelen.

 

Inhoud cursus

In vier avonden en een terugkomavond wordt met name ingegaan op de communicatie in het gezin en krijgt u praktische informatie om anders met uw kind om te gaan. Een belangrijk onderdeel deze avonden is het ontmoeten en in contact komen met ouders die tegen dezelfde problemen aan lopen. 

 

Een aantal doelen van de cursus is:

- de communicatie binnen het gezin verbeteren;

- grenzen leren aangeven;

- inzicht krijgen in de redenen en gevolgen van bepaald gedrag;

- ervaringen uitwisselen met andere ouders;

- terugkrijgen van de controle in het gezin.

 

Wanneer is de cursus?

De data van de cursusavonden zijn 18 januari, 25 januari, 1 februari en 8 februari van 19.00 tot 21.00 uur. De cursus is bij de Baron in Dedemsvaart tenzij de coronamaatregelen het niet toelaten.

 

Aanmelden of meer informatie:

Voor aanmelden of meer informatie neemt u contact op met Kris van Mourik, preventiewerker bij Tactus regio Zwolle. Dit kan door een mailtje te sturen naar k.vanmourik@tactus.nl. En door te bellen naar 06 57 88 12 13 of 088 382 28 87