Raadsinformatiebijeenkomsten 3 september

28 augustus 2024

Op dinsdag 3 september zijn er 3 raadsinformatiebijeenkomsten over Vluchtelingen, Woonbeleid en Sportaccommodaties. U bent van harte welkom in het gemeentehuis om hierbij aanwezig te zijn.

Vluchtelingen

Tijdens de bijeenkomst wordt de raad geïnformeerd over de stand van zaken rondom vluchtelingen en statushouders. Het gaat over de landelijke ontwikkelingen en de lokale cijfers. Verder krijgt de raad informatie over de pilot Buitenkwartier. En wordt gesproken over het globaal locatieonderzoek AZC. 

Woonbeleid

De gemeenteraad heeft het college van burgemeester en wethouders opdracht gegeven om het woonbeleid te vernieuwen. Er zijn op woongebied namelijk veel ontwikkelingen. Zowel landelijk als in de provincie en gemeente. De ontwikkelingen komen door de tekorten op de woningmarkt en daaraan verbonden nieuwe wetten. 

Het doel van deze raadsinformatiebijeenkomst is om de raad te informeren over de ontwikkelingen en de plannen van het college. En met de raadsleden hun rol te bespreken rondom dit onderwerp. 

Sportaccommodaties

De gemeente beheert en onderhoudt veel sportaccommodaties. Dat doet de gemeente volgens het Integrale Huisvestingsplan (IHP) voor de sport. Het college van burgemeester en wethouders heeft onderzoek laten doen naar de behoefte aan sportaccommodaties. En wat dat betekent voor de huidige sportaccommodaties. Dit geeft een beeld van de investeringen die nodig zijn in de toekomst. 

In de raadsinformatiebijeenkomst worden de resultaten van het onderzoek naar de binnensportaccommodaties toegelicht. Het onderzoek naar de buitensportaccommodaties is nog bezig. Hiervan wordt de tussenstand gepresenteerd. Verder wordt de inhoud en het proces van het IHP besproken. 
 

De agenda en eventuele documenten vindt u in het raadsinformatiesysteem

Naar alle nieuwsberichten van de gemeenteraad