Veiligheidsonderzoek gemeente Hardenberg

24 juli 2024

De gemeente Hardenberg maakt een nieuw veiligheidsplan. Het plan gaat over veiligheid in de woon- en leefomgeving. Om te bepalen welke onderwerpen de komende jaren extra aandacht krijgen, kunnen geselecteerde inwoners en ondernemers meedoen aan een veiligheidsonderzoek.

Burgemeester Maarten Offinga: “Veiligheid is een belangrijke (basis)voorwaarde om prettig te wonen en te leven in de gemeente Hardenberg. Ik vind het belangrijk dat inwoners en ondernemers zich veilig voelen, en ook daadwerkelijk veilig zijn. De leefomgeving, maar ook persoonlijke ervaringen, zijn bepalend voor veiligheid of het gevoel van veiligheid."

"Met een veiligheidsonderzoek brengen we in beeld wat er nodig is om te zorgen voor een veilige gemeente. En waar we de komende jaren extra aandacht aan moeten besteden. Daarbij heb ik uw hulp nodig. Heeft u een brief gekregen met de vraag om mee te doen aan het onderzoek? Dan hoop ik dat u tijdens deze vakantieperiode de tijd wilt nemen de vragenlijst in te vullen.”

Inwoners en ondernemers geselecteerd

In een representatieve steekproef zijn inwoners en ondernemers geselecteerd om aan het veiligheidsonderzoek mee te doen. Geselecteerde inwoners en ondernemers krijgen een brief met een uitnodiging om mee te doen. Meedoen is anoniem. Het onafhankelijk bureau Enigma Research voert het veiligheidsonderzoek uit in opdracht van de gemeente Hardenberg.

Krijgt u geen uitnodiging voor het veiligheidsonderzoek? Dan bent u niet geselecteerd om mee te doen.