Vrije kavels te koop in woongebied Ydenhoogte (Marslanden, Hardenberg)

9 oktober 2024

We geven 15 vrije woningbouwkavels uit in woongebied Ydenhoogte in de Hardenbergse wijk Marslanden. Het gaat om 11 kavels voor een vrijstaande woning en 4 kavels voor een 2-onder-1-kapwoning. Inschrijven voor een kavel is mogelijk vanaf vrijdag 11 oktober 2024.

In de Hardenbergse wijk Marslanden komen 850 nieuwe woningen in meerdere deelgebieden. Momenteel wordt gebouwd in de deelgebieden Havezate Es en Ydenhoogte.

Ydenhoogte ligt tussen woongebied De Cirkel en de Eugenboersdijk. In totaal komen hier ongeveer 260 woningen. Het gaat om koopwoningen en huurwoningen voor allerlei groepen: van starters tot senioren. Ook hier geven we vrije kavels uit waar particulieren zelf een huis kunnen (laten) bouwen. De woningen worden niet allemaal in een keer gebouwd. Dat gebeurt in fases. Begin dit jaar gaven we de eerste kavels uit. De bouw van de eerste woningen is gestart. 

15 vrije kavels voor een vrijstaande of 2-onder-1-kapwoning

Er is nog steeds vraag naar vrije kavels. Daarom geven we nu 15 kavels uit in fase 2: 

  • 11 kavels voor een vrijstaande woning
  • 4 kavels voor een 2-onder-1-kapwoning

Deze kavels liggen aan de noordwestrand van Ydenhoogte.

Inschrijven voor een kavel

Inschrijven voor een kavel in Ydenhoogte kan vanaf vrijdag 11 oktober 2024 via www.hardenberg.nl/ydenhoogte. Hier vindt u ook de kavelprijzen. De inschrijving sluit op 8 november 2024. Wanneer meer mensen inschrijven dan dat er kavels zijn of wanneer meer mensen inschrijven voor dezelfde kavel, gaan we voor alle kavels loten. De lotingsavond is gepland op 13 november 2024. 

Belangstellenden kunnen zich ook (met DigiD) inschrijven in de stand van de gemeente Hardenberg op Huis & Woon Beurs 2024, van 11 t/m 13 oktober in de Evenementenhal Hardenberg. 

Inschrijven als koppel bij kavel voor een 2-onder-1-kapwoning

Belangstellenden die een 2-onder-1-kapwoning willen bouwen in Ydenhoogte schrijven samen met een medebouwer als koppel in. Wie nog geen medebouwer heeft gevonden kan contact opnemen met het Woonteam. Mogelijk zijn er anderen die een medebouwer zoeken. 

Start bouw

De kavels zijn al bouwrijp. De bouw van de woningen kan direct na de uitgifte van de kavels starten. 

We werken samen met Rotij Projecten

We ontwikkelen woongebied Ydenhoogte in de wijk Marslanden samen met ontwikkelaar Rotij Projecten. 

Meer informatie

Meer weten over de woningbouw in Marslanden? Neem dan contact op met het Woonteam via 14 0523 of woonteam@hardenberg.nl.