Veelgestelde vragen snippergroen

Wilt u weten of u een stuk snippergroen kunt kopen of huren? Bel ons dan op 14 0523

De meeste stukken snippergroen die te koop of te huur zijn liggen in oudere wijken of buurten. Nieuwere buurten zijn zo ontworpen dat er (bijna) geen snippergroen is.

U koopt of huurt de grond zoals deze erbij ligt bij het aangaan van een overeenkomst.

In principe krijgt u geen hulp bij het ontruimen van de grond. Tegen een vergoeding en in overleg kunt u misschien wel hulp krijgen.

U kunt de grond eerst huren. Zitten er geen kabels of leidingen in de grond? Dan kunt u later ook kopen. Houd u er wel rekening mee dat de grondprijs voor aankoop hoger kan worden. Of dat het beleid wordt veranderd.

De prijs per vierkante meter voor snippergroen is vastgesteld. Hier kunnen we niet van afwijken.

Is het stuk grond groter dan 200 vierkante meter? Dan moet een taxateur de waarde bepalen. De taxateur kiest u zelf. De kosten zijn voor uw rekening.

Niet als u de grond huurt. Koopt u de grond, dan is bij uitzondering termijnbetaling mogelijk. U mag betalen in maximaal 24 maandelijks achtereenvolgende termijnen. De grond mag u al wel gebruiken.

Voor het automatisch betalen van die termijnen moet u wel een machtiging ondertekenen.

Ja, in de meeste gevallen kan dat. Maar dat gaat niet automatisch. Ligt de grond bij een koopwoning? Dan is kopen misschien ook mogelijk. Het team Snippergroen krijgt verhuizingen niet automatisch door. De nieuwe bewoner kan het beste contact met ons opnemen.

Ja, de huur van het snippergroen wel opzeggen. Anders wordt steeds weer de huur afgeschreven van uw rekening. 

Wil de nieuwe bewoner de grond ook gebruiken? Dan moet die bewoner ook een overeenkomst met ons sluiten. 

U moet de grond alleen ontruimen als de nieuwe bewoner de grond niet wil gebruiken.

Is de grond ontruimd? Dan richt de onze buitendienst de grond opnieuw in. En zorgt voor het onderhoud.

Met grond aan de zij- of achterkant mag je meer doen. Vaak ook zonder vergunning. Voor grond aan de voorkant is dat anders. Daarom is er prijsverschil.

Dat hangt van een aantal dingen af. Deze vraag is onder “Veelgestelde vragen” niet te beantwoorden. Voor informatie kunt u bellen naar 14 0523. Uw situatie kunnen we dan bespreken. Maar heeft u verjaring bewezen? Dan moet de grond op uw naam komen. Daar werken wij dan aan mee. De kosten daarvan (notaris, kadaster) moet u wel zelf betalen.

Er is met u geen einddatum afgesproken en afspraak is afspraak. U hoeft dus geen huur te gaan betalen.De verklaring staat op uw naam. En geldt dus alleen voor u. Verhuist u of komt u te overlijden? Dan vervalt de afspraak. 

Wil de volgende bewoner de grond ook gebruiken? Dan moet deze contact met ons opnemen. In overleg bekijken we dan de mogelijkheden.

In de meeste gevallen loopt de overeenkomst automatisch door. Alleen niet als deze op tijd is opgezegd. Leest u de overeenkomst goed door of dat zo is. Wij zijn in elk geval niet van plan om op te zeggen. Dus hoeft u niet te ontruimen. 

Verhuist u of komt u te overlijden (als enige bewoner van de woning)? Dan moet u (of uw nabestaanden) de grond ontruimen. Tenzij er een nieuwe bewoner komt. Die de grond ook wil gebruiken. Meestal is dan een nieuwe overeenkomst met de gemeente mogelijk. 

Als er geen kabels en leidingen in de grond liggen, kunt u de grond ook kopen.