Vastgesteld Bestemmingsplan "Rollepaal, Langewijk 135 Dedemsvaart"

Originele publicatie downloaden:
Download het PDF bestand
Link naar originele publicatie:
Deze link gaat naar een andere site
Type bekendmaking:
ruimtelijk plan of omgevingsdocument
Publicatiedatum:
20-03-2024



Vastgesteld Bestemmingsplan "Rollepaal, Langewijk 135 Dedemsvaart"

Bij besluit van 12-03-2024 heeft de gemeenteraad van Hardenberg het bestemmingsplan "Rollepaal, Langewijk 135 Dedemsvaart" vastgesteld. Bij de vaststelling zijn wijzigingen ten opzichte van het eerder vastgestelde bestemmingsplan aangebracht naar aanleiding van een tussenuitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State van 15 november 2023 met ECLI kenmerk: ECLI:NL:RVS:2023:4251.

Deze wijzigingen omvatten de volgende aspecten:

  • 1.

    Er is nader onderzoek gedaan naar de effecten van cumulatie van geur.

  • 2.

    Aanpassingen in de toelichting en planregels ten behoeve van geur- en geluidnormen.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op het perceel Langewijk 135 in Dedemsvaart en het naastgelegen terrein en maakt de uitbreiding van een pluimveeslachterij mogelijk. De pluimveeslachterij wil haar bedrijfsactiviteiten uitbreiden door de productiecapaciteit te verhogen en een verpakkingslijn te realiseren.

Waar ter inzage?

Het bestemmingsplan wordt met ingang van donderdag 21-03-2024 op de volgende wijzen ter inzage gelegd, beschikbaar gesteld en raadpleegbaar gemaakt:

  • 1.

    digitaal op de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl. De stukken zijn op deze website terug te vinden via het adres of via het identificatienummer: NL.IMRO.0160.0000BP00267-VG02.

  • 2.

    op papier in te zien bij de Publieksdienst in het gemeentehuis te Hardenberg. Dit is uitsluitend op afspraak. Maak een afspraak via telefoonnummer 14 0523.

Beroep

Vanaf vrijdag 22-03-2024 kan gedurende een termijn van 6 weken door een belanghebbende beroep tegen het vaststellingsbesluit worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Op grond van artikel 6:19 van de Algemene wet bestuursrecht zal dit besluit met het beroep gevoegd worden behandeld. Belanghebbenden die reeds beroep hebben ingesteld tegen het bestemmingsplan "Rollepaal, Langewijk 135 Dedemsvaart" (het besluit van 23 maart 2021 met identificatienummer NL.IMRO.0160.0000BP00267-VG01), hebben van rechtswege al beroep ingesteld tegen dit besluit. Beroep kan uitsluitend worden ingesteld tegen de aanpassingen in het bestemmingsplan. Beroep instellen kan door een ondertekende brief te sturen met uw naam, adres en contactgegevens, de datum, een omschrijving van het besluit waarmee u het niet eens bent én waarom u het daar niet mee eens bent naar de Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Meer informatie over het instellen van beroep vindt u op de website van de Raad van State. Let op: beroep kan niet worden ingesteld per e-mail.

Het vaststellingsbesluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. De werking wordt opgeschort indien gedurende de beroepstermijn met betrekking tot het vaststellingsbesluit bij de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan en op dat verzoek is beslist.

Hardenberg, 20 maart 2024